Home.
Bed & Breakfast.
Camping.
Gîte.
Médoc.
Info & Contact.
Médoc

De Médoc is het gebied ten Noordwesten van Bordeaux, tussen de Atlantische Oceaan en de Gironde. Water is dus altijd in de buurt.
De stranden van Montalivet en Le Pin Sec bereikt u in 20 minuten met de auto. Ze zijn beroemd om het helderwitte zand en de prachtige duinen. Omdat ze zo uitgestrekt zijn is er, ook in het hoogseizoen, altijd een plek te vinden waar u geen andere badgasten tegenkomt.

Langs de oever van de Gironde bevinden zich de beroemde wijngaarden van de Médoc. De namen van dorpjes/stadjes als Pauillac, St. Estèphe, St. Julien en Margaux doen de wijnliefhebbers watertanden. Bijna alle châteaux kunt u bezoeken om er wijn te proeven en eventueel te kopen. Langs de Gironde vindt u ook pittoreske haventjes. Wist u dat een gedeelte van de Médoc in de 17e en 18e eeuw is ingepolderd door Nederlanders en Vlamingen?

Ook de Romeinen hebben hun sporen nagelaten in de Médoc. Zo zijn er op
8 km van Laguneaussan  overblijfselen te vinden van een Romeinse nederzetting met de resten van een amfitheater. Ook de prachtige stad Bordeaux is van Romeinse oorsprong en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een bezoek meer dan waard!